söndag 2 maj 2010

Utehelg

Full rulle i trädgården har det varit hela helgen (igen). Tomas jobbar vidare med gräsmattan och jag har avslutat "projekt pil-land" för i år. Nu är allt äntligen skördat. Det blev inte så värst mycket, men jag skyller det på att sticklingarna förhoppningsvis satsade på att rota sig i fjol.

                 

Hittade några rara Vitsippor bakom garaget. Även i björkdungen tittar några fram. Då vågar man tro på att det verkligen är vår!!I rabatterna har jag nu ordentliga knoppar på Bergeniorna. Hoppas att inte rådjuren tänker ge sig på dem i år... Visst ser Citonfjärilen lite hungrig ut?Riktigt fint blommar också Snöflingorna. Dem drev jag upp från frö i fjol så något tätt bestånd är det ännu inte, men kanske får de för sig att bilda en vacker matta i år?! Hur som helst så inger de lite hopp. För även om jag lyckas ta livet att det mesta jag driver upp från frö så lyckas jag bevisligen ibland få något att överleva ändå. Få nog börja ta en sväng förbi Snöflingorna varje gång jag varit ner till växthuset!


4 kommentarer:

 1. Måste ta en promenad i byn och inspektera dina snöflingor och övriga odlingar...

  SvaraRadera
 2. Det vore trevligt! Kanske jag får bjuda på en kopp te i växthuset?

  SvaraRadera
 3. Snöflingor har jag faktiskt inte hört talas om, i blomväg. Däremot vitsippor:) Minns när jag var liten och satt i en vitsippsbacke och plockade nävarna full, för att sen komma hem med kladdiga händer av en bukett vissnade vitsippor:) de var svåra att hålla vid liv.
  Ha många fortsatta trevliga dagar i er trädgård:) Kram

  SvaraRadera
 4. Trevligt att du ville bara med i min utlottning av börsen. Jag har en liten award till dig hos mig om du är intresserad.
  Pillandet skall det bli ett staket eller odlar ni det? Jag har en kompis som köpt pilsticklingar för att göra en liten avskärmning i trädgården men ditt verkar vara lite större och bredare till ytan.

  Ha det bra
  Kram Mia

  SvaraRadera