söndag 23 maj 2010

Nu blommar det


Trist med regn!
Hade planerat plantera alla mina nyförvärv idag. Har i veckan varit på, den numer traditionella, blomskottsauktionen som Marthorna ordnar här i närheten. Kom hemsläpandes på fyra lådor roligheter: två Vinbärsbuskar, mängder med Praktbetonikor, Vallmo, Luktärt, Tolvapostlar etc (som jag glömt namnen på). Några dagar senare var jag på mediskurs till vår blomsteraffär här i Godby. Lärde mig hur krukplanteringar borde byggas upp och fick 20% på deras blommor. Blev fyra påsar till med roligheter... Häftigaste var ändå en kaktus som ska tåla -23 grader under längre tid. Spännande att se om den gillar vår oländiga sandslänt!


Plan B blev att montera bevattningsslangarna i växthuset. Passar ju fint i regnet och eftersom jag behöver bära ut alla lösa plantor blir de duschade & vattnade på kuppen =) Mannen står som bäst i garaget och spikar på ett lite hus till vattenpumpen. Så snart kan jag köra igång bevattningen! Och det kan behövas för tomaterna är redan på gång. Även jordgubbsplantan i ampeln lovar godsaker.Nå, hur som helst så hade jag visst en plan C också. För efter att allt var utburet befann jag mig plötsligt ute i sandslänten rensandes ogräs i duggregnet. Hade hittat ett par polkagrisrandiga mossflox som jag tydligen tyckte behövde planters, men måste ju först slita bort ogräset. Och ogräs det har jag så att det räcker av, så jag rensade vidare. Typiskt mig, lyckas alltid trassla in mig i flera projekt på samma gång varav få blir slutförda =( Men floxen är i alla fall planterade nu!
Gör ett nytt försök med slangarna i växthuset på eftermiddagen! Får se var jag hamnar då...


Örterna i parasollfoten är på G i år igen.


5 kommentarer:

 1. Härliga bilder måste komma ooch inspektera dina inköp...

  SvaraRadera
 2. Tack! Känner du igen motivet på näst sista bilden? Den fick jag av dig!! Kom över du så får jag en anledning att städa i växthuset =) Blev smått rörigt där då jag bökade med vattenslangarna. Kan konstatera att man INTE ska plantera innan man monterar slangar. Knäckte en Tagetes och en Tomat blev något ranglig =(

  SvaraRadera
 3. Nydelige bilder! Rart med regnet når man jobber med planter. Lettere å se noe positivt i det da.

  SvaraRadera
 4. Oj vad vackra bilder du tagit!!JAg vill ha SOMMAR nu!!! =)

  SvaraRadera