måndag 31 maj 2010

Doft av äppelblom

Traskade under äppelträdet idag på min väg ner till växthuset och såg att blommorna nu börjat slå ut. Stack näsan i en av blommorna och njöt av doften. Mmmm! Snart dags att ta årets tur till Geta & Vårdö för att beskåda de blommande haven av äppelodlingar. Njuter också av Lewisiorna som blommar för fullt i sluttningen. En klar favorit. Synd bara att de är så små, men man får väl skaffa många istället.


I helgen jobbades det hårt på gården. Mannen har nu byggt och monterat ett litet hus åt pumpen på brunnen. Så nu fungerar bevattningen i växthuset. Nu börjar så experimenterandet med hur ofta och hur länge det behöver droppa för att hålla lämplig fuktighet. Behöver nog skaffa en påfyllnadssats till bevattningssystemet också om det ska täcka behovet tror jag. Jag kröp mest omkring i slänten och ryckte & slet i allt ogräs och planterade in lite silverarv istället. Har också planterat ut murrevorna, jag sådde i våras, i muren. Måste komma ihåg att vattna för de är väldigt utsatta av både sol och vind!
Uppe i skogskanten står Rhododendron i full blom. Den är bara liten än men förhoppningsvis ska den trivas och bli stor =)


Har börjat nedräkningen, sex arbetsdagar kvar innan sommarlov. Ska verkligen bli skönt! Det har varit hårt och mycket arbete den senaste månaden så ledigheten kommer inte en sekund för tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar