söndag 14 mars 2010

Oj vad mycket roligt det fanns att titta på i Kista! Vi sprang omkring i flera timmar tills fötterna började protestera. Handlade allt från frön, fröetiketter, handskar och blommande ormbunksrötter (som de lovade ska skrämma iväg rådjuren) till guldkanna och tre olika sorters pil.



Har nu äntligen sluppit in växthuset!
Upptäckte till min fasa att vintern lämnat ett par spår efter sig: 2 rutor har gått sönder =(
Det blir till att kontakta glasmästaren.
Men varmt blev det ändå där inne, 32 grader då solen låg på. Spenderade ett par timmar där inne i hettan och täckte in ett hörn med bubbelplast, hängde upp växtlampan och monterade värmeblåsaren. I natt blir det värmetest för att se om det går att hålla dräglig (ca 8 grader) temperatur där. Har nu några bön- och tomatplantor som önskar flytta ut. Även eldväpplingen tittar upp.
Mina första frön har grott så snabbt att jag missat dem... Lååånga och bleka kämpade de på i värmeskåpet då jag råkade kika in igår. Nu har de fått flytta ut på blombrädan i köket och efter dagens sol börjar de få snygg färg. Återstår att skola om dem för att trolla bort lite av längden också =)
Posted by Picasa

onsdag 10 mars 2010

På väg mot våren!

Så lovar de på Kistamässan:

På torsdag startar våren hos oss! Kistamässan

På lördag drar vi iväg, några kollegor och jag, för att spana in alla härligheter där på Rum&Trädgårdsmässan. Spännande! Även om man nu inte skulle springa på något att handla så är det ju minst lika mycket värt att få tillbringa en dag i glada vänners sällskap =)

söndag 7 mars 2010

Vårsådd

Så var äntligen vårens första frön på plats i jorden! Kan man bli annat än glad? En liten hjälpreda hade jag också idag som gärna krattade och grävde i jorden med sina miniatyrverktyg.
Nytt för i år är perliten som jag blandar i såjorden och ibland använder som skydd över det frön som inte ska täckas så mycket (om alls). Ska hoppas att det gör susen... Mina framgångar som fröuppdrivare var kanske inte direkt övertygande i fjol. Har ett svagt minna av att jag deklarerade att jag skulle övergå till att köpa plantor direkt från blomsteraffären. Istället släpade jag hem 50 l såjord i lördags =)
Har också hittat en ny drivkammare för de små liven. Golvvärme är inte bara skönt för fötter, den torkar också kläder väldigt bra och förhoppningsvis ska den även sätta fart på mina fröodlingar!